top of page
  • jazyky

Zásady úspěšného studenta angličtiny

Jak se stanete úspěšným studentem? Podíváme se na to ze dvou úhlů pohledu a to sice z hlediska mentálního nastavení a z hlediska praktického.


Co se týče mentálního nastavení, tedy toho, jak o angličtině přemýšlíme, máme pro vás tyto tipy:

  1. Měli byste být přesvědčení, že angličtina není těžká.

  2. Věřte svým schopnostem naučit se a nepochybujte

  3. Netrapte se, když se něco nepovede. Neúspěch patří k procesu učení.

  4. Udržujte si svou motivaci.

  5. Buďte trpěliví a posouvejte se krok za krokem. Úspěšný student ví, že cestu k cíli tvoří malé každodenní krůčky.

  6. Oslavujte svůj vlastní úspěch.

A teď ten praktický návod:

  1. Je velmi důležité dělat si čas na angličtinu pravidelně, i kdyby to mělo být jen 5 minut denně. Proč? Protože pravidelnost = zvyk. Díky pravidelnosti si snadno vytvoříte zvyk, který se stane součástí vašeho života.

  2. Co nejvíce se angličtinou obklopte - všímejte si angličtiny kolem vás, sledujte videa, přidejte se do skupiny na sociálních sítích, čtěte popisky v obchodech, nastavte si telefon nebo pc do angličtiny anebo sledujte dění v klubu English Spot Premium - protože tento klub vás skutečně "vcucne" do světa angličtiny.

  3. Pokud jste na začátku, naučte se nejdříve fráze a slovní spojení - to vám dodá motivaci a radost z toho, že už něco umíte. Postupně ale přidávejte i gramatiku, protože ta je nedílnou součástí angličtiny a byla by chyba ji vynechávat - je důležitá pro to, abychom se uměli správně a co nejpřesněji vyjádřit.

  4. Učte se i pasivně (poslechem slovíček v autě, poslechem písní, sledováním seriálů).

  5. Ale především se učte aktivně - pracujte se slovíčky, tvořte si kartičky, přepisujte si texty, nahrajte si slovíčka na diktafon a poslouchejte je...anebo zkuste třeba učit své ratolesti. Je to metoda TEACH and LEARN - učte a učte se. Uvidíte angličtinu z jiného úhlu a vše se vám krásně propojí.

  6. Mluvte, mluvte, mluvte - klidně i s chybami. Během toho, jak se budete učit, budete chyby odstraňovat a vaši mluvu uhlazovat. Na mluvení doporučujeme Speaking Club.

  7. Vracejte se k probrané látce - utvrdíte si znalosti, připomenete si, co jste se naučili a v neposlední řadě si uvědomíte, jak velký už jste v angličtině udělali pokrok!


Nejlepší studijní platforma, díky které se v angličtině budete stále a stále posouvat, je English Spot Premium. Přidejte se k nám, vyzkoušejte 1. týden zdarma >>

35 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page